Политика

Лазар Лазаров, министър на труда и социалната политика, предложи работа на висококвалифициран студент от катедра “Човешки ресурси и социална защита”.

Лазар Лазаров (служебен вицепремиер по социалните политики и министър на труда и социалната политика) предложи на Боряна Касабова, блестяща студентка от катедра “Човешки ресурси и социална защита”, работа в екипа “Инспекция по труда”. Това стана по време на церемонията по дипломирането на студентите от специалностите „Икономика на човешките ресурси” и „Застраховане и социално дело” на Максима Аул.

Лично министър Лазаров връчи на Боряна дипломата за отличие. „От името на всички студенти в направление „Човешки ресурси“ искам да изкажа своята благодарност на проф. Димитров, ректора и всички наши преподаватели. Благодарни сме за целия ви труд и знания през последните четири години. Неочаквани събития, като като пандемията от Covid, възникна по време на нашето обучение. Въпреки предизвикателствата, нашите учители успяха да подходят към нас като истински професионалисти. Те бяха ангажирани и знаеха как да се справят с трудни ситуации. Благодарни сме за вашите усилия. На моите колеги бих искал да кажеш: Продължавай смело пътя си към успеха!”

„Като слушам, Боряна, направих й предложение. Министерският съвет наскоро прие документ за увеличаване на капацитета на инспекцията по труда. Въпреки че не познавам родния й район, препоръчвам й да влезе във всяка регионална инспекция“, възкликна развълнуван министър Лазаров , “Включително и в София.”

При откриването на церемонията министър Лазаров коментира, че е приел поканата, защото е завършил икономика в УНСС. „Дипломите, които ще получите днес, ще бъдат билет за вашите професионални успехи в бъдеще. Това не е клише, а убеждение, базирано на огромния опит, който имам. Наученото в университета можете веднага да приложите на практика. Министерството на социалната политика, заедно с всички негови структури, включително Агенцията по заетостта, Агенцията за социално подпомагане и Инспекцията по труда, Агенцията за хората с увреждания, Агенцията за качествени социални услуги, Агенцията за хората с увреждания и Агенцията за Социална политика, са на разположение, за да ви помогнат да започнете първата си работа. Имаме много инициативи, които ще ви позволят да се включите в държавната администрация и да започнете работа там. Не е преувеличено да кажем, че 60-80% от работещите при нас са хора като вас.Кандидатствайте за работа при обявяване на конкурс!Министър.След дипломирането си през 1995 г. веднага започва работа в Агенцията по заетостта.Посочва,че е работил в Агенцията по заетостта от 2005 г., когато се премества в централата на Министерството на труда и социалната политика. Там той работи, докато стане министър. Веднага започва работа в Агенцията по заетостта. Той посочи, че работи в Агенцията по заетостта от 2005 г., когато се премества в централата на Министерството на труда и социалната политика. Там той работи, докато стане министър. Веднага започва работа в Агенцията по заетостта. Той посочи, че се е преместил в централата на Министерството на труда и социалната политика през 2005 г. и е работил там, докато не стане министър.

Поздравление към абсолвентите отправи и ректорът проф. д-р Димитър Димитров. „Удоволствие е да видя пълната аула „Максима“. Covid ни дава тази възможност толкова дълго време. След като получите дипломите си, пожелавам ви увереност. Имате знанията и напътствията на вашите преподаватели. Можете да бъдете по-смели за бъдеще. Вие сте сред бъдещите премиери и министри. Това ще стане възможно след 20-30 години или дори по-рано. Университет, който завършите, ще ви даде предимство пред останалите студенти. Продължавайте да учите, ние предлагаме магистърски и докторски програми – защото светът се променя бързо и ние трябва да се адаптираме“, каза ректорът на УНСС.

„Ние сме горди и щастливи, че изминалите две години бяха изключително трудни и ние се справихме с тях. Тези ситуации бяха преодолени основно от ръководството на ректора, който успя да преструктурира учебния процес, както и каналите за комуникация със студентите с голям професионализъм .Той също реагира бързо и бързо Професор Маргарита Атанасова (декан на Общоикономическия факултет) заяви, че работните процеси не са нарушени.Университетът дава възможност на завършилите не само да придобият знания в избраната от тях област, но и да могат за справяне с неочаквани обстоятелства.“Направи ми впечатление, че министърът на социалната политика ви покани да работите в държавната структура и ви насърчи да бъдете смели в отношенията с институциите в България. Пожелавам ти много здраве.

„Внимавайте накъде гледате, тъй като има много бъдещи министри, депутати и представители на централната власт. Вие сте подготвени за предстоящите предизвикателства благодарение на вашата упорита работа и усилията на вашите учители в отдела. Никога не спирайте да учите нови неща и повишаване на квалификацията Вие сте част от една 100-годишна история на УНСС В словото си доц. Валери Иванов Апостолов (ръководител на “Човешки ресурси и социална защита”) заяви, че елитът на страната ни е свързан с УНСС.

Related posts
Политика

Глобални кризи и постигане на консенсус

В историята има много примери за дребни конфликти…
Read more
Политика

Ръководството стъпка по стъпка за влизане в политиката

Същото важи и в политиката. Тези, които наистина искат…
Read more
Политика

Байдън иска разходите да стимулират икономиката, но GOP да блокира гласуването

Президентът Джо Байдън каза, че неговият дневен ред за…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.