Видео

Управлението на богатството изпраща печалбите на UBS да нарастват

Пандемията нанесе хаос на бизнеса в различните отрасли, предвид настоящата икономическа ситуация. Докато големите организации разполагат с всички ресурси, за да се адаптират към нововъзникващите технологии и интернет инструменти, микро, малки и средни предприятия (ММСП) може да се окажат трудни за издържане.

Тъй като светът постепенно излиза от кризата, ММСП имат огромни възможности да развиват бизнеса си в световен мащаб и да обслужват международни клиенти. Благодарение на пандемията, потребителите са станали изцяло цифрови.

Швейцарски банков гигант

Швейцарският банков гигант UBS заяви във вторник, че печалбите му за второто тримесечие са скочили с 63 процента на фона на силните резултати на отдела за управление на богатството.

Нетната печалба от 2 милиарда долара (1,7 милиарда евро) беше много над прогнозата от 1,4 милиарда долара от швейцарската агенция AWP.

Оперативните приходи, еквивалентни на приходите, са скочили с 21 процента до 8,9 милиарда долара, се казва в изявление на UBS.

Печалбите преди данъчно облагане от нейния бизнес за управление на богатството, традиционният стълб на банката, нараснаха с 47 процента от същия период преди година до 1,2 милиарда долара, водени от доброто представяне на финансовите пазари и увеличението на комисионните.

Отделът събра нетен приток от 25 милиарда долара нови пари.

Нейната инвестиционна банка също видя печалбите преди данъци да се увеличат с 9% до 688 милиона долара.

“Нашият растеж през второто тримесечие беше подкрепен от отношенията, които изградихме и str.

Related posts
Видео

Защо във Франция избухнаха протести срещу правителствените мерки Covid-19

Последните мерки на френския президент Еманюел Макрон…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.