Uncategorized

Сара Пейлин жена на съдбата ли е?

NATIONAL HARBOR, MD - FEBRUARY 26: Former Alaska Governor Sarah Palin addresses the 42nd annual Conservative Political Action Conference (CPAC) February 26, 2015 in National Harbor, Maryland. Conservative activists attended the annual political conference to discuss their agenda. (Photo by Alex Wong/Getty Images)

Ние като американци се учим да съобразяваме мислите и вярванията си за жените в политиката и майките в очите на обществото. Имаме Хилари и Сара да им благодарят за смелостта и силата да преодолеят тази вяра. За да отворите вратата на възможностите.

За първи път чух за губернатора на Аляска Сара Пейлин в основната статия на AOL Movers and Shakers миналия април. Кратката статия очертава неговите постижения и подчертава какви реформатори са били за Аляска. Веднага си помислих, ще се сети ли сенатор Джон Маккейн да добави тази жена към билета си?

Правилен ли е политически ход да има жена вицепрезидент?

Само тази мисъл предизвиква усмивка в лицето ми, сякаш всички очакваме жените да постигнат напредък в политиката тук, в Америка. Хилари Клинтън проправи вълната на национално ниво и е въпрос на време жената да бъде президент на САЩ или дори вицепрезидент. Двете най-мощни позиции в света.

Когато бяхме официално представени на губернатора Сара Пейлин от сенатора Джон Маккейн, аз се озовах пленен от нейната страст. Бих искала да знам повече за нея и нейното насърчаване и постижения като 44-годишна майка на 5 деца от Аляска!

След това на конгреса на GOP в Сейнт Пол, видяхме жена със спокойствие, класа, увереност, решителност, грация, увереност, интелигентност и твърдост. „Сара Пейлин удари големия шлем тази вечер“, обяви водещата на CNN. Fox news каза, че „го е изхвърлил от парка“.

Невероятният подарък на Сара Пейлин за жени

Не можех да не се трогна на конгреса на RNC от неговото самообладание в тази велика арена. Опитвам се да се представя на нейно място и се опитвам да постигна това, което прави в RNC. Вече не можех да свържа точките от мечтата на нейната реч на „големия шлем“. Освен това си мислех за всичко, което имаше в чинията си, като беше губернатор на Аляска, майка на 5 деца, съпруга, майка на хокей, син, който отива на война, бебе със специални нужди и ми се зави свят.

 

Сара Пейлин е вдъхновение за много, но по-важното за жените. Заедно с Хилари Клинтън отвори вълната за жените в политиката и промени парадигмата на лявото и дясното. Както каза гуверньорът Пейлин в речта си за приемане на простите уроци на родителите си, „всяка жена може да премине през всяка врата на възможността“.

Ние като американци се учим да съобразяваме мислите и вярванията си за жените в политиката и майките в очите на обществото. Имаме Хилари и Сара да им благодарят за смелостта и силата да преодолеят тази вяра. За да отворите вратата на възможностите.

Related posts
Uncategorized

Да ли идват нови увеличения на цените и как да оптимизираме бюджета на нашия домакинство?

Да ли ще има увеличение на цените? Това е реална грижа…
Read more
Uncategorized

Как да се предпазим от разпространението на нов штам на COVID-19?

Светът продължава да се бори с новия коронавирус, като…
Read more
Uncategorized

Как ще се отрази рецесията върху българския пазар на труда?

Очаква се глобалната рецесия да оказва значително…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.