Uncategorized

Помогнете си на голяма новина с „Моите 3 техники

Получаването на публичност, за да привлечете вниманието и да разпространите думата във вашия район, област или индустрия, е от съществено значение за навлизането във всякакви маркетингови или промоционални усилия. Попитайте всеки редактор, че повечето новинарски издания се озовават в кошчето или кошчето за рециклиране. Но как подготвяте и издавате ефективно съобщение за новини, така че то действително да постигне резултати?

Повечето хора изпитват реални трудности при писането на съобщения за пресата. Някои хора дори сравняват писането на прессъобщения с работата, докато са под влияние на мигренозно главоболие в продължение на една седмица. Ъъъ!

Не е нужно да напрягате мозъка си. Отпуснете се! Вярвате или не, лесно е да се забавлявате, като пишете новинарски съобщения. Можете да сведете до минимум неприятностите и да си помогнете с големи новинарски издания с нещо, което наричам „Моите 3 техники“. Ето как.

Започнете, като използвате следните основни стратегии за оценяване, за да определите какво да кажете в основно съобщение за пресата:

1. Кои са моите клиенти?

2. Какво четат, гледат или слушат, когато получат информация, която ги мотивира да закупят продукт, който мога да предложа?

3. Кои медии ми позволяват да насочвам тези хора с новини по начин, по който изглежда, че реагират?

4. Какви типове статии или опции за функции се представят в медиите, които сте идентифицирали?

5. Какво можете да предложите, за да съответства на читателите и редакционните интереси, които сте идентифицирали?

Отговорите на тези въпроси изграждат вашата среда за писане. За да улесните действителния процес на създаване на съобщение за новини, след това използвайте “Техниката 3 I”, за да видите какво можете да научите за това, което вижда вашата основна медия. Това може да бъде много проницателно преживяване и можете да научите как да го направите и да разработите свое собствено страхотно съобщение за новини.

 

Специфичната цел в това е да се проучи и проектира подход, за да се влезе в да кажем, USA Today. Разбира се, можете да използвате тази техника, за да пишете новинарски съобщения за всяка отделна публикация или целева група публикации.

Техниката 3 I е доста проста и работи по следния начин:

1. Определете успешен модел.
2. Копирайте структурата и съдържанието на модела на успеха.
3. Иновирайте със собствената си информация.

Стъпка 1: Изберете най-добрата си медия или публикация.

Проучете ги внимателно и идентифицирайте успешни статии или книги или рецензии на продукти, подобни на това, което се опитвате да предложите. Това, което търсите, е същата статия като това, което искате да напишете за вас. Ако искате да бъдете в USA Today, изучавайте USA Today. Преглед и анализ на пет до десет статии на USA Today.

Във всеки случай планирайте да оцените тяхната структура на писане и какво извлича USA Today от техните рецензенти.

Идентифицирайте и прегледайте броя на думите във всяка статия и знайте, че съобщението за новини на една страница може да съдържа между 200 и 400 думи и все пак да се побере на една страница от типа 14 точки.

Определете броя на думите на параграф.

Определете броя на изреченията на параграф.

След като анализирате пет до десет статии, изберете една или две като любими. Това е модел за подражание на вашия успех.

Стъпка 2: Копирайте структурата и съдържанието на модела на успеха.

Разработете общ план за структурата и целта на всяко изречение и параграф в избраната от вас статия за модел на успех. Направете това така, че вашата собствена статия да се приведе в съответствие с очертанията на успешно публикувана прегледна статия.

След това започнете от заглавието. След това преминете към първото изречение, след това второто, след това третото и т.н.

Опишете за какво е всяко изречение и какво е написал редакторът и как той или тя комуникира със своята аудитория.

Стъпка 3: Иновирайте със собствената си информация.

Използвайки модела за успех като ръководство, сега пишете изречения, едно по едно, които съответстват на дължината, тона и функцията на изреченията и абзаците, които виждате в статиите, които използвате като модел.

 

Когато направите това, ще се случи нещо наистина интересно и вълшебно.

Ще бъдете много близо до съответствието на редакционния интерес, интереса на читателите и стила на USA Today или каквото и да е издание, към което се стремите. Поставяте се на мястото на писателя, сякаш някой пише съобщение за новини, за да могат редакторите да ги използват за статии.

Най-отгоре поставяте „Съобщение за новини“ или „За незабавно освобождаване“ и име за контакт и телефонен номер.

За това добавяте името или заглавието или описанието на каквото и да предлагате, цени и информация за поръчка плюс формулировка. Също така изразявате оферта пред медиите за безплатен медиен комплект и преглед на копие, цветна фотография с висока разделителна способност, информация за контакт с изявлението „на разположение за интервю“.

Тогава сте готови. Можете да изпратите съобщението си за новини. Можете да го изпратите до конкретния си целеви носител и всеки друг носител в същата потенциална категория на интереси и свързани с него.

Related posts
Uncategorized

Как да инвестираме нашите спестявания мъдро в настоящите условия?

Инвестирането на трудно спечелените ви пари може да…
Read more
Uncategorized

Да ли идват нови увеличения на цените и как да оптимизираме бюджета на нашия домакинство?

Да ли ще има увеличение на цените? Това е реална грижа…
Read more
Uncategorized

Как да се предпазим от разпространението на нов штам на COVID-19?

Светът продължава да се бори с новия коронавирус, като…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.