Uncategorized

Бизнес уроци от президентската политика

Президентът на САЩ е един от – ако не – най-влиятелните изпълнителни директори в света. Тъй като цикълът на предизборната кампания набира скорост, ето няколко урока, които всички бизнес лидери могат да научат от президентската политика.

Най-влиятелният главен изпълнителен директор в света (Джордж Буш) е изправен пред задължително пенсиониране след 16 месеца и вече има 20 мъже и жени, които се борят за тази работа – много публично. Те говорят за това как биха направили нещата по различен начин, ако бяха избрани, и направиха всичко възможно, за да докажат, че всички останали кандидати грешат в работата.

Когато президентът Буш напусне поста си, мнозина в страната ще бъдат благодарни, когато приключи 24-месечният цикъл на кампанията. Но преди да запишете това на „просто политика“, има уроци, които трябва да се извлекат от всички политически маневри.

Изградете ентусиазъм рано. В политиката следващият цикъл на кампанията започва в деня след избирането на следващия човек (понякога по-рано). Това може да доведе до много дълга кампания, но със сигурност изгражда инерция. Някои от тях може да са заблудени (вж. По-долу), но не можете да отречете доказания ентусиазъм за кампанията – особено сред хората в екипа за кандидата. Какво правите, за да изградите ентусиазъм за чакащи промени във вашата организация? Ключът към организационните промени е комуникацията – независимо дали става дума за смяна на главен изпълнителен директор или промяна на това кой затваря телефона на обяда. Трябва да помогнете на хората да разберат защо извършването на промени – каквито и да са те – ще представлява проблем за тях. Направете го лично за вашите служители и те ще направят промени в работата.

Приемайки технологиите и иновациите.

Дебатът в YouTube, подкастите, блоговете … тези кандидати възприемат технологиите и се възползват от новите форми на комуникация, както никога досега. Те поемат творчески рискове и се свързват с ново поколение избиратели, които не помнят живота без интернет. Какво правите, за да внесете Web 2.0 във вашата компания? Има ли вашият ръководен екип блог? Кога за последно наградихте творческо постижение във вашата организация? Независимо дали става въпрос за вътрешна или външна комуникация, използвайте технологията и ресурсите на ваше разположение – и опитайте нещо ново. Поемайте изчислени рискове. Насърчава творчеството. Не забравяйте, че статуквото не изисква лидерство.

Култивирайте земеделския екип.

В политиката винаги има някой, който чака на крилото – понякога по-публично от другите. От гледна точка на широката общественост обаче, не е необичайно политическите партии да развиват много добре своите бъдещи лидери. Възможно е да има стратегия кой кой да се кандидатира и кой кандидат да се озове в състезанието, но това не винаги е много ясно. За да постигнете най-голям успех в бизнеса, трябва активно да култивирате бъдещите си лидери. Развитието на организационно лидерство често означава посещение на семинар или два и изчакване на вашия ред. Приемането на този подход не подготвя вашата организация за дългосрочен успех. Имайте план за приемственост и умишлено се подгответе за бъдещето на вашата компания.

Комуникирайте план за наследяване.

Дори и да има система за политическо земеделие, към днешна дата няма доказателства, че някой е разговарял с кандидат за това кой има най-голяма политическа власт в момента, кой е най-добре подготвен за работата, кой може да спечели изборите или еквивалент на планирането на приемствеността. други. Изглежда, че 20 души се борят за индивидуалната награда – преди всичко. За да успеете в бизнеса, след като сте изградили своя фермерски екип, трябва редовно да общувате с тези играчи относно техните цели, организационни цели, каква допълнителна работа трябва да свършат всички, за да бъдат успешни и т.н. Всеки във вашата организация – или поне всеки старши и среден мениджър – трябва да може да ви каже каква е следващата му позиция – и какво няма да се случи.

Фокусирайте състезанието на точното място.

Политиката на борба наистина се подготвя сега. И когато първичният сезон е в разгара си, демократите ще отстъпят на други демократи, докато републиканците се опитват да бият други републиканци. Разбира се, важно е избирателите да чуят разликите във всеки кандидат.

Related posts
Uncategorized

Какво са иновативните имунотерапии за рак?

Търсите ли да научите повече за иновативните…
Read more
Uncategorized

Как да инвестираме нашите спестявания мъдро в настоящите условия?

Инвестирането на трудно спечелените ви пари може да…
Read more
Uncategorized

Да ли идват нови увеличения на цените и как да оптимизираме бюджета на нашия домакинство?

Да ли ще има увеличение на цените? Това е реална грижа…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.